Forest Gallery

Interpretive

Forest Gallery

TCL acted as principal consultants of a diverse team of scientists, engineers and multimedia consultants in the development of a large living exhibit within the new Melbourne Museum.

Located within a large enclosed courtyard, open to the natural elements; living plants and animals, as well as sculpture and sophisticated technology are integrated to interpret the tall Mountain Ash forest east of Melbourne.

A feature of this project was the degree of integration of Museum staff and the consultant team. Close collaboration was an essential element in synthesising the vast knowledge of the Museum specialists, and transforming the many ideas and issues into a cohesive, inspiring and comprehendible interpretive environment.


AWARDS
2008 AILA Victoria and Tasmania, Award for Land Management in Landscape Architecture

2002 AILA National, Award of Merit, Building Context Category
2001 AILA Victoria and Tasmania, Award of Commendation, Building Settings Category

"This design is visionary, conceptually rigorous and a spectacular technical achievement on a very constrained site". —Jury citation. 


Year 2000
Location 
Melbourne, Victoria
Client 
The Museum of Victoria
Collaboration 
Paul Thompson and Mark Stoner
Budget
 $3,000,000.00 (AUD)
Size 
0.125ha
Photography 
Ben Wrigley

SHARE PROJECT
  • LOCATION : Victoria, Australia
  • CATEGORY : Interpretive
  • YEAR : 2000 – 2004