Adelaide Residence
Adelaide Residence

View Presentation

About

The brief for this project called for a contemporary garden that was elegant in its expression, provided opportunities for art and sculptural works, and contained a number of different areas for various social and other activities, including for young and boisterous children.

TCL's design for the garden extends the recent renovation at the rear of the house and starts a conversation with the original stone villa at the front of the property.

The garden unfolds as a series of interrelated courts and layered spaces, with the planting being predominately from a hardy Mediterranean palette in order to thrive in Adelaide's climate with minimal watering and maintenance.

Details
Client Name
Private Residence
Location
Adelaide, South Australia
Scale
1,238sqm
Traditional Owners
Kaurna people
Collaboration
"Decoy" by Sebastian di Mauro
Photography
Andy Rasheed, Grant Hancock
Awards
2014 Edna Walling National Award for Residential Design Landscape
Share Project
T.C.L. acknowledges all Aboriginal and Torres Strait Islander people — the traditional custodians of the land on which we work. We respect their continuing connection to land, waters, and culture and recognise that sovereignty has never been ceded. We pay our respects to Elders past and present.