Taylor and Cullity Residence
Taylor and Cullity Residence

View Presentation

About

The Taylor & Cullity Residence garden was conceived as a composition, or score, revealed in parts through the experience of distinct garden rooms.

In this garden each room has its own character and mood, expressed in different colours, textures, forms and gestures. The choreography of each expresses different influences and ideas as well as responding to practical factors, such as aspect and existing building types.

The common thread throughout the garden is its preoccupation with expressing movement, as well as its recurrent use of materials and planting. Permanent and ephemeral sculptures appear in the garden, further layering the compositions.

This garden has been published widely both in Australia and internationally.

Details
Client Name
Private Residence
Location
Highgate, South Australia
Year
2000
Scale
1,000sqm
Traditional Owners
Kaurna people
Photography
Ben Wrigley, Andy Rasheed
Awards
2006 - Edna Walling Award for Residential Design Landscape
2003 - AILA South Australia, Merit Award in Design
Citation

“...the gardens success is the play between landscape and art…The jury was impressed by the skilful achievement of cohesion through movement, this project adds a new dimension to the private garden.”

— Jury citation, Edna Walling Award for Residential Designed Landscape, 2006

Share Project
T.C.L. acknowledges all Aboriginal and Torres Strait Islander people — the traditional custodians of the land on which we work. We respect their continuing connection to land, waters, and culture and recognise that sovereignty has never been ceded. We pay our respects to Elders past and present.